Ust Nasad #1

Era odata un baietel normal. Era.

Intr-o singura zi, intr-un singur ceas, intr-o secunda timpul se contracta, se dilata si este a devenit era. Efemer! La sfarsit totul pare efemer si in ceata, fara sens, fara noima. E ca si condusul in ceata densa cu viteza mare … o iluzie de control care poate pieri oricand.

Baietelul .. se juca si din senin temperatura crescu puternic, convulsile la fel si gata, ca intr-o clipita este deveni era. Simplu. Ajunse undeva, totul intunecat, infricosator, daca venea omul negru? Se intreba ce i s-a intamplat? Confuzie doar. Dintr-o data cateva socuri il trezeste, oameni in jur, speriati. Ziua a trecut, noaptea a trecut, cate zile nu mai stie. Cum? Nici el nu stia. A ajuns acasa, totul a revenit la normal.

Trecura cateva zile, saptamani poate … timpul a disparut, copii au nevoie sa fie invatati ce e azi, ce e maine, ce e timpul … doar acum, ca si parinte, realizez cu adevarat asta. Timpul e o iluzie, dar invatat si indoctrinat il putem percepe ca o succesiune de nopti si zie.

Veni o noapte, oarecare si Mos Ene il duse intr-un vis ciudat, unul care-i schimba eul. Schimbarea tine de perceptie, nici acum nu inteleg daca a fost schimbare, inlocuire sau pur si simplu altceva, nedefinit.

Visul .. dar ce e un vis? Nimeni nu stie cu adevarat. E ca si in discutiile despre religie, politica, sport. Fiecare cu parerea lui! Succesiune de trairi in faza REM a somnului; dorinte neimplinite; metoda de comunicare cu divinitatea/divinitatile; o alta lume etc.

Visul ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.