In miez de noapte

In miez de noapte somnul vine, se asterne lin pe podea si pleaca la fel de lin mai departe. Noaptea totul incetineste, nu mai sunt atatia stimuli, lucrurile se linistesc si totul devine mai simplu, mai clar …pot sa scriu si sa desenez tema de casa #3.

Am desenat cercul, nu-mi place sa fac formele cu obiecte/rigle dar am zis sa fac o exceptie, macar pentru el. Ideile au venit dupa ce am ajuns in pat … vroiam un cerc in mijloc si 5 seminte incadrate in el, miezul unui mar din care rasar alte idei. Dar, de la idee la materializare .. lucrurile s-au schimbat .. semintele s-au transformat in petale si apoi ceilalti au mazgalit foaia … unii au vrut sa para mai interesanti cu simbolurile lor. Din coincidenta, sau nu, cine stie .. ideile de pe foaie au ajuns 1-2-3 in fiecare jumatate. E pe foaie si steaua lui Ishtar, zeita pe care eu o vad ca si idealul meu fizic feminin.

Doar cand am cautat poza sa o pun mi-am adus aminte .. trigger .. am fost in Londra la British Museum acum un an si cateva zile, nu stiam ca placa cu ea se afla acolo, dar cand am ajuns la sectiunea Orientului Mijlociu … am stiut ca e acolo.

Ma uit afara si vad, in afara de cateva becuri … totul intunecat, e asa de placut. Prefer verdele, dar in absenta lui doar negrul il poate compensa. In oras, pe timp de zi, se impleteste griul cu verdele dar pare o iluzie de prost gust, cel putin in mintea mea, unde verdele inseamna conceptul de a vedea natura cum infloreste viata nu doar ceva pur decorativ, fortat sa fie intr-un anumit fel.

Confuzie. Cine sunt eu acum? Sunt cel ce tanjeste dupa verde, dupa ceva ce nici lui nu ii e in totalitate clar. Prost moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.