Amintiri regasite

Am avut 2 nopti pline de somn, media peste 3 ore probabil. Am revenit in partea superioara a duratei de somn 🙂 Oare cat va dura pana intru iarasi in regres?

Am inceput sa ma schimb pe plan fiziologic dupa mutarea in Pitesti, intotdeauna ma trezesc foarte transpirat in regiunea pieptului dupa perioada de somn. Aseara, intins in pat imi auzeam bataile inimii atat de tare desi era linistita. Simt ca am avut o crestere musculara desi nu am prea fost in stare sa fac exercitii (poate ar trebui sa masor pentru a scapa de “cred” si a primi pe “stiu”).

Ca si comportament, lipsa somnului, m-a dus in extrema umanitatii, am vrut singuratate si au fost foarte rare momentele in care imi doream caldura unui alt suflet. Concentrarea a fost minima, nu am reusit sa lucrez pe plan intelectual mai nimic pentru ca nu-i mai vedeam sensul; dar, culmea .. lucrul cu mainile avea sens. Renovarea apartamentului de unul singur mi se pare o alegere buna, imi da de lucru si ma deconecteaza de la aproape tot + ofera si singuratatea si linistea ca sa pot trece peste momentele de cotitura.

Ieri, in timp ce beam de sete o bere mi-am adus aminte de liceu. In perioada aceea beam peste media adolescentilor dar la un moment dat, s-a intamplat ceva si am realizat ca ma pot trezi din betie cu o simpla constientizare a ei. M-a distrat sa-mi amintesc acele senzatii/trairi .. mintea perfect treaza dar corpul era … aproape de necontrolat :)) . A fost o perioada de experimentare, lumea iti permitea/accepta sa spui vrute si nevrute.

Pe planul trecerilor in Ust Nasad, situatia a ramas aceiasi dar nu am mai avut de 2 zile treceri rapide pe timp de zi. Nici macar aseara cand am atipit pentru cateva minute cu Isidor. A fost doar o incursiune in visele-aberatie nu o trecere efectiva.
Culmea este, poate din pricina altei perceptii a timpului, ca in Ust Nasad nu se simte ca si cum ar fi o diferenta intre trecerile pe timp de zi sau cele nocturne. E ca si cum procesul in sine se accelereaza doar aici; un fel de defazare tot mai accentuata.
Reducerea trecerilor ma face, simt, sa castig timp. Ok, am timp in plus. Dar .. pentru ce anume?
De ieri dimineata am iarasi o perioada de energie “caldura unui alt suflet” cu Adina, e asa de bine, ma face atat de linistit. Dar, acest ciclu inghet-dezghet din partea mea … va crea fisuri la un moment dat …. dar … toate sunt trecatoare: ea, eu, voi, viata, si cum scria Lovecraft … “That is not dead which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die..”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.