No small talk #6 – Vulnerabilitatea

Ganduri, raw, nefiltrate, necorectate, ne nicicum 🙂


In ziua de azi totul pare sa tinda spre pozitivism absolut .. orice faci, ca adult, TREBUIE sa fie bine, sa fie perfect, pozitiv, sa poti posta fericit pe facebook lucrurile care arata asta. Orice postare motivationala atrage o ploaie de likeuri. Orice traire negativa trebuie ignorata, viata e doar roz, trebuie sa vedem doar partea pozitiva INTOTDEAUNA.

Pentru mine, personal, toate astea sunt iluzii, o frica de a fii vulnerabil, de a incerca sa ne impunem sa fim fericiti pana ajungem sa credem asta, sa ne rescriem superficial viziunea si perspectiva vietii.

Dar oare .. viata e doar roz? sau incercam efectiv sa bagam sub pres emotiile negative, tristetea, teama, depresia, frica, stresul? Si cand presul se tot ridica centrimetru cu centimetru ce facem? Unde il golim? Cum refulam? Prin mai multa minciuna? (ne mintim pe noi si pe ceilalti) sau?

Problema pare sa fie .. ca in ziua de azi ne lipseste curajul de a fi vulnerabili si suprimam continuu aceasta vulnerabilitate. Nu trebuie sa fim eroi ci doar sa ne asumam aceasta vulnerabilitate, aceste lucruri “negative” si sa le integram in noi, sa le acceptam si primim asa cum vin ele.

Multi oameni nu fac nimic de frica acestei vulnerabilitati .. si eu eram la fel .. mergeam la evenimente si se dansa, eu nu stiu sa dansez .. de ce sa dansez? Sa par prost? Nah mai bine stau in banca mea! Asta e doar un exemplu minor de auto-limitare din pricina vulnerabilitatii. Altul .. s-a terminat programul la lucru .. nu plec eu primul pentru ca … motiv X.

Cred ca insasi procesul de evolutie pe toate planurile se bazeaza pe greseli mai mult decat pe succese.
Ca sa fiu ca si Dan .. exemple .. (legenda, doh) Edison a esuat de 999 de ori in incercarea de a inventa becul si intrebat de un ziarist de ce nu a renuntat daca a esuat de atatea ori el a raspuns ca nu a esuat ci a gasit 999 de metode prin care nu au mers.

Durerea, frica, tristetea etc par negative dar sunt oare asa lipsite de sens?

Intrebari de grup:

1) Ce parere aveti despre ce am zis? Scurt in cateva cuvinte clare, nu povesti! Multumesc!

2) O singura intamplare din ultima luna cand te-ai simtit vulnerabil. Crezi ca poti trece peste aceasta vulnerabilitate? Ce idei ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.